HAPPY NEW YEAR 2021 ❤ – en een korte reflectie

2020, er zijn zeker ook positieve dingen te melden. Laat ik daar eens mee beginnen. Onze verhuizing ging ondanks Corona gewoon door en we wonen op een hele fijne plek. De online presentaties vanuit onze green screen studio, ik zou je een jaar geleden niet geloofd hebben, maar ik haal uit de online sessies ook veel voldoening. En wat er nog in het vat zit kwa expedities verzuurd niet. We kijken vooruit en volgend jaar kan het alleen maar beter worden 👍.

De Coronacrisis laat bij ons ook zijn sporen na. Begin maart na ‘de’ persconferentie werden al mijn opdrachten voor live presentaties in mooie zalen voor de rest van het jaar geannuleerd. Avonturen onderwater en in de bergen werden uitgesteld. En ook onze 25 theatershows, waarmee we deze winter door het land zouden toeren, zijn een jaar verplaatst.

De volle focus in de maatschappij ligt natuurlijk bij de Corona crisis. Zijn we bereid de feiten onder ogen te zien… en echt te leren van deze crisis? De manier waarop wij mensen met de natuur omspringen en ons verhouden tot dieren en biodiversiteit, dat zou nu toch echt stof tot nadenken moeten geven!

Virologen waarschuwden al jaren voor een soortgelijke pandemie.

De Corona pandemie. We konden ons er geen voorstelling van maken. De echte gevolgen van de klimaatcrisis gaat ons voorstellingsvermogen ook te boven. Als ik een wens mag uitspreken voor 2021 en daarna, dan is het dat we snel leren van Corona. Dat er geen ondergrens zit aan dit soort crisis, dat we serieus vaart moeten maken en de waarschuwingen die er zijn – we worden al sinds 1979 gewaarschuwd voor de opwarming van de aarde – niet in de wind kunnen slaan. 2021 wordt het jaar waarin we Corona temmen en echt aan de slag gaan om de wereld te verduurzamen.

Ik wens je veel wijsheid toe en een gezond, voorspoedig en succesvol 2021 ❤ waarin je je dromen kunt verwezenlijken.

– Melvin –

Spreker Melvin Redeker over klimaat en duurzaamheid

Zo deden we dat voor Coronatijd. Melvin als spreker in actie tijdens de Climate Planet. Inmiddels heb ik een hele mooie online versie van de presentatie gemaakt ‘Op expeditie door het klimaat’.

Categorie: