Geslaagde corona-proof live events

Geslaagde corona-proof live events

Is iedereen al maandenlang thuis aan het werk en is het fijn om weer eens bij elkaar te komen om verbinding te creëren? Wil je een belangrijke boodschap communiceren naar jouw mensen? Ondanks Corona en de maatregelen is er nog heel veel mogelijk. Ik heb als spreker de afgelopen tijd aan verschillende Corona-proof bijeenkomsten bijgedragen. Webinars, online events, maar ook live evenementen zijn mogelijk in Corona-tijd.

Een Corona-proof live evenement organiseren is verrassend eenvoudig. Hier drie tips:

1. Anderhalve meter

Om de anderhalve meter afstand te kunnen garanderen heb je meer ruimte nodig. Ga dus op zoek naar een ruimere locatie, waar je de anderhalve meter kunt waarborgen. Mijn ervaring is dat dit met een teamgrootte van ca. 50-80 personen uitstekend te organiseren is. Denk ook aan gescheiden looproutes.

2. Ventilatie

Het milde Hollandse klimaat zorgt ervoor dat het altijd mogelijk is om goed te ventileren, door ramen tegen elkaar open te zetten. Laat je medewerkers een extra trui meenemen, om te voorkomen dat ze het idee hebben dat ze echt in de Himalaya zitten.

3. Lunch = netwerktijd

Als je na al die tijd thuis werken eindelijk weer bij elkaar bent, dan is het natuurlijk  fijn om ook even informeel te lunchen en bij te praten. Netwerktijd is tenslotte enorm belangrijk voor een evenement. Bespaar hier daarom nooit op. Wat heel goed werkt in deze Corona-tijd is om de verschillende tafels per toerbeurt langs het buffet te laten lopen. Hou er rekening mee dat de lunch daardoor langer duurt. Bij mijn eerste evenement stond de herstart al gepland terwijl de laatste tafel net de broodjes op het bord had liggen!

Voorbeeld van een corona-proof zaalindeling

Goed programma

Een event is natuurlijk nooit een doel op zichzelf, maar een instrument voor verbinding, inspiratie en om te werken aan een gezamenlijk doel. Dat valt en staat vanzelfsprekend met een goed en afwisselend programma dat afgestemd is op de doelgroep in de zaal. Voor grotere groepen zijn in Corona-tijd online events meer geschikt. Ik heb bijgedragen aan online evenementen voor meer dan 300 personen, die zeer goed gewaardeerd werden.

Ik denk graag met je mee. Bel 06-22027021 of mail melvin@inspiratiespreker.nl.

Categorie: