Referenties en spontane reacties uit de zaal

Samen met Melvin deed ik in Coronatijd voor mijn team met 275 CDD analisten een interactieve online sessie over omgaan met veranderingen. Er waren vele parallellen te trekken met onze dagelijkse praktijk. Het was een goede, leuke sessie en de samenwerking, ook in de voorbereiding, verliep uitstekend!

Mimi de WitHead Regional CDD Expert Teams Rabobank

De digitale ontbijtsessie voor alle leidinggevenden werd verzorgd door Melvin, bergbeklimmer en daardoor expert op het gebied van teamwerk en het beste uit jezelf en anderen halen. Hij heeft zijn tips met ons gedeeld. Hangende tentjes, controle, vertrouwen en zorg voor jezelf en de mensen om je heen. Inspirerend!

Wietske VrijlandRaad van Bestuur Maasstad Ziekenhuis

I have worked with Melvin twice and he outperformed on his promise both the times. He proved to be able to deliver a very different and tailored performance on two separate conferences. He has many inspiring stories to share and uses very inspiring methods (anecdotes, video’s, photo’s and more) to bring his very compelling story alive.

His key notes are energizing and impactful. His presentation skills ensure that his audience won’t get away with the passive consumption of his message. Instead they actively get involved and triggered to think about what it is that they can learn from Melvin experiences. Key notes from Melvin are guaranteed successes. A must see and experience!

Pieter van der ZwetRegional leader Europe Stantec

We kijken met grote tevredenheid terug op jouw bijdrage. Het sloot inhoudelijk heel mooi aan bij alle veranderingen in onze organisatie.

Jeroen Dijkstra, regiodirecteurPento

Melvin hield voor ons HRM-team een boeiende presentatie over zijn Himalaya-expedities en zijn duikexpedities in Arctisch Noorwegen. Hij wist deze metaforen prachtig te verbinden met onze pijlers verbinding, leiderschap en wijsheid. Vertrouwen winnen en omgaan met verandering zijn cruciaal voor het slagen van een expeditie bleek. Een bijzonder inspirerende ochtend!

Erica KerstensManager ontwikkeling mens & organisatie bij gemeentelijke BAR

Ik wil je nog eens nadrukkelijk danken voor je bijdrage aan onze bijeenkomst. Iedereen was werkelijk heel enthousiast. Er zal in de toekomst zeker nog vaak terugverwezen worden naar je presentatie. Je slaagt er prima in om de situatie binnen mijn organisatie te verweven in je uiteenzetting.
Hopelijk komt er nog een vervolg bij andere onderdelen van de Engie-groep, want dit is echt de moeite waard.

Dhr. Christian ALBOORTOperations Manager Vlaanderen Engie-Covely

Het congres was een succes, mede dankzij jouw enthousiaste, inspirerende en inhoudelijk zeer sterke presentatie

Marlies van der KrogtVoorzitter College van Bestuur Stedelijk Dalton Lyceum

We waren dinsdag al erg enthousiast en we zijn eigenlijk alleen maar enthousiaster geworden door de feedback van onze collega’s. Vooral jouw verhaal werd als zeer inspirerend ervaren. Men vond het zeer goed dat je vanuit het bergbeklimmen steeds weer de vertaling maakte naar ‘het gewone leven’. Het was ook niet alleen een successtory, maar ook heel duidelijk een verhaal met tegenslagen en teleurstelling. En ook dat werd als goed ervaren. Kortom: een zeer tevreden opdrachtgever.

Antoinette Ankone, Hoofd Human ResourcesLegal & General Nederland

Een aantal jaar geleden ben je bij ons, Siemens Nederland, te gast geweest als spreker op onze Dag van de Veiligheid. Af en toe wordt er nog steeds over gesproken.

Stephen van Bree Country EHS Officer / Hoger Veiligheidskundige at Siemens NL (Siemens Nederland NV)

We kijken met veel plezier terug op de bijeenkomst. Ik merkte dat ik in het werk al regelmatig voorbeelden uit jouw presentatie aanhaalde om zaken te verduidelijken! Vooral het tentje komt regelmatig langs.
De mensen waren heel positief. Je hebt een heel inspirerend verhaal met prachtige beelden, en de link naar ons dagelijks werk is goed gelegd. Je hebt zelf al wel gemerkt dat het veel heeft losgemaakt. En dat was natuurlijk precies de bedoeling.
Ik vond het knap hoe je vanuit de korte voorbespreking de juiste dingen wist aan te halen. Je sloeg daarmee soms de spijker op zijn kop. Waardevol om mee verder te kunnen. Nogmaals bedankt voor de inspirerende bijeenkomst!

Eef Bruinsma, Hoofd onderwijsbeleid ROC Friese PoortMelvin gaf een training tijdens de managementconferentie voor 65 onderwijsmanagers
Avonturier en spreker Melvin Redeker portret

Dank voor je inspirerende verhaal! Er is heel positief op gereageerd, onze gasten vonden de link naar ‘onze wereld’ super, je filmpjes heel indrukwekkend en het verhaal zeer inspirerend!! Mede dankzij jou is onze relatiemiddag zeer geslaagd.

Hans SmitGeneral Manager IHC Metalix

Melvin was tijdens de conferentie ‘De kracht van Generatie Z’ de spreekwoordelijke kers op de taart. We hadden hem als ‘cliffhanger’ in het programma geplaatst zodat de deelnemers geïnspireerd en gemotiveerd na een middag congresseren huiswaarts keren en dat heeft gewerkt.

Nog nooit zoveel mensen gebiologeerd een lezing  (circa 3 kwartier!) zien volgen tot het einde. De kracht van Melvin is naast een uitstekende inspiratiespreker, ook het vermogen de interactie/dialoog met de zaal aan te gaan zodat hij zijn publiek meeneemt in zijn reis en ervaring. Daarnaast kun je rekenen op zijn professionaliteit en inlevingsvermogen zijn lezing op maat te maken, in de lijn van de thematiek van de bijeenkomst. Ik kan hem als ervaren professioneel congresontwikkelaar iedereen aanbevelen: succes verzekerd!”

Mirjam DijsselbloemSenior adviseur Marketing en CommunicatieK2

Met enorm veel plezier heeft ons team van directeuren geluisterd naar het verhaal van Melvin. Zijn inspirerende presentatie was gebouwd op de kernbegrippen die onze organisatie hoog in het vaandel heeft staan: ‘ leidinggeven door het geven van vertrouwen’. De enorm vele positieve reacties na de bijeenkomst maakten dat ik er veel vertrouwen in heb dat SALTO een goede start van het nieuwe schooljaar heeft gemaakt. Onze ijsberg smelt absoluut niet!

Angelica BusVoorzitter College van Bestuur Salto

Heel gemakkelijk en doorleefd legt Melvin de verbinding tussen alledaagse managementopgaven en de achterliggende wetten van de natuurpsychologie en de organisatie; de weg naar de top gaat gepaard met vallen en opstaan!

Ruben MensinkDirecteur Communicatie ProRail

Om onze boodschap over het belang van samenwerking voor de vastgoedbranche extra kracht bij te zetten, heb ik Melvin gevraagd op de ProVadA van 2013 zijn verhaal te vertellen. Een verhaal over het klimmen naar de moeilijkste bergtop in zijn soort. Een verhaal over vertrouwen, inspiratie en de kracht van het team. Een verhaal dat precies de essentie raakt van goede samenwerking. Een verhaal dat “blijf hangen” omdat het de harten van de toehoorders bereikt! De inbreng van Melvin gaf de lancering van Gateway Nieuwbouw extra luister en sluit naadloos aan bij de bij de ambities van Stichting Gateway.

Drs. ing. Erik Nieuwenburg MMDirecteur speciale projecten Bouwfonds Ontwikkeling, Voorzitter Stichting Gateway

De Noorderlinkdagen 2014, een congres georganiseerd voor zo’n 1000 deelnemers uit het hr-vak en leidinggevenden, droeg de titel ‘tenminste houdbaar tot’. Melvin was één van de sprekers en een groot succes. Hij heeft twee verhalen laten horen, ‘het geheim van een succesvolle expeditie’ en zijn primeur ‘ leer van de evolutie, op een natuurlijke manier omgaan met veranderingen’. Beide lezingen zijn met veel enthousiasme door het publiek ontvangen en bij de evaluatie positief beoordeeld. Melvin, het Noorderlinkteam wil je danken voor je prachtige bijdrage.

Helen ten BhomerDeelprojectleider congres Noorderlink

Het was me een eer en genoegen om jou als gastspreker op ons NVB-jaarcongres te mogen hebben. De zaal (vol met bouwers en relaties) heeft werkelijk ademloos geluisterd en gekeken naar jouw bergexpeditie in de Himalaya. Ook nu nog ontvang ik zeer positieve reacties op vooral de inspiratie die van het verhaal uitging. En niet onbelangrijk: er was in de zaal ook veel herkenning met de eigen problemen en uitdagingen. Mede namens de leden, bedankt!

Dhr. Nico RietdijkDirecteur NVB, Vereniging van Ontwikkelaars en Bouwondernemers

Ik heb veel leuke reacties gekregen na afloop. Er was een heel duidelijke relatie tussen jouw verhaal en de onderwerpen daarna.

Dhr. drs. Kees StapDirecteur Ecofys, programmadirecteur Gebieden Energie Neutraal

Medewerkers kijken terug op een fantastische dag. ‘Met stip de beste opening hogeschooljaar in tijden’, werd er in de wandelgangen gezegd. Dank voor je mooie presentatie en actieve bijdrage aan de ochtend, erg fijn!

Femke Heintzbergen-WillemsVan Hall Larenstein University of Applied Sciences

Nogmaals dank voor de mooie en inspirerende presentatie. Aan het eind van de dag delen wij altijd een evaluatieformulier uit en een vraag daarop was feedback over jouw presentatie. Hieronder een aantal reacties:

Interessant / Boeiend / Melvin wist mooi de link te leggen tussen zijn en ons werkgebied 
Indrukwekkend / Super / Hoogtepunt van de dag / Inspirerend / Goede link tussen HS&E en zijn expedities

Monique LurvinkHoofd HSE Germains Seed Technology

Melvin is een professioneel spreker en heeft vlijmscherp de essentie van de opdrachtformulering in de gaten, hij heeft ons op onderhoudende wijze een middag meegenomen in zijn wereld en heeft een constante parallel weten te leggen naar ons bedrijf en de opdracht die ons te wachten staat.

Jos BrunneManager Planning en Control Van Neerbos Bouwmarkten B.V.

Op het inspiratiecongres ‘Nieuwe Producten Bedenken’ was Melvin een zeer inspirerende openingsspreker. Door de prachtige foto’s, adembenemende filmpjes en een nuchter verhaal voelde iedereen zich onderdeel van zijn avontuurlijke expeditie. De parallellen tussen bergbeklimmen en een innovatieproject kwamen duidelijk naar voren. De bescheiden Melvin is een absolute aanrader.

Gijs van WulfenGrondlegger van de VOORT innovatiemethode, dagvoorzitter congres Nieuwe Producten Bedenken

Het was zeker een geslaagde dag en jouw verhaal had daar een uitstekende en inspirerende plaats in.

Mike van LankveldDirecteur Engineering Fokker Aerostructures

Tijdens ons 90-jarige jubileum hebben wij Melvin gevraagd om vanuit zijn visie het centrale thema van onze relatiedag, namelijk verandering & adaptatie, toe te lichten. Vanuit de expeditie metafoor gaf Melvin hier een energieke en inspirerende invulling aan. Veel positieve reacties op gekregen.

Paul JansenDirecteur Innovatie & Strategie Hendriks Bouw & Ontwikkeling

Het enthousiasme over de Kick Off was groot met als absoluut hoogtepunt jouw presentatie: die was, ook voor mij, geweldig en inspirerend. Wij gaan er nog vaak nuttig en met plezier naar terugverwijzen!

Annemarie MijnsbergenDirecteur Centrale Bedrijfsvoering De Jutters

…Een speld kon je horen vallen! Daar zorgde Melvin voor tijdens de Masterclass Veranderen die gehouden werd voor een dertigtal medewerkers van de Gemeente Middelharnis. Welke dilemma’s kom je tegen als je een verticale wand van de Himalaya beklimt, hoe bereid je je voor, welke risico’s neem je wel en welke niet, hoe communiceer je, hoe zorg je voor de ogenschijnlijk vanzelfsprekende dingen als eten en slapen.

Iedereen was zeer geboeid door de wijze waarop Melvin ons in woord, beeld en geluid meenam op zijn expeditie. In het tweede deel wist Melvin zijn ervaringen effectief om te zetten naar onze eigen expeditie, een intensief fusieproces, Met gerichte groepsopdrachten kregen de deelnemers snel inzicht in risico’s, belemmeringen en, niet te vergeten, oplossingen! Een niet te vergeten middag!”

Dhr. H. ScholtensGemeentesecretaris Gemeente Middelharnis

Melvin nu twee keer horen spreken en ik was twee keer overtuigd van zijn verhaal. Een uitstekende keynote speaker, welke zijn ervaringen parallel kan trekken met bijna elk probleem wat binnen een organisatie speelt. communicatie, veiligheid, integerheid etc. Kortom, een aanwinst voor elk congres of incentive.
Top qualities: Great Results, Good Value, Creative

Diede SaarloosConference Producer Heliview Conferences & Training

We hebben veel positieve reacties gehad! Men was onder de indruk van je bevlogenheid en zag de overeenkomsten met ons werk. Je verhaal bood mij ondersteuning in het overleg met het MT. Je inspireert mij na te denken over de juiste inzet van mijn middelen. We houden contact

Dhr. Thom KoningManager QA/SHE Heerema Marine Contractors

Op een zeer inspirerende wijze heeft Melvin ons deelgenoot gemaakt van zijn beklimming naar de top. Al onze 100 medewerkers luisterden ademloos naar de link die Melvin legde tussen zijn beklimmingen en onze dagelijkse werkzaamheden. Werkzaamheden waarbij iedere medewerker dagelijks op de top van zijn of haar kunnen moet presteren om het de patiënt zo aangenaam mogelijk te maken. Samen vanuit je passie iedere dag weer een topprestatie leveren met respect voor elkaar. Beter konden we onze scholingsdag niet beginnen.

Dhr. Johan de BruinAlgemeen Directeur Kliniek ViaSana

Melvin heeft op de klantendag van VCD Humannet op inspirerende wijze een presentatie gegeven over “het geheim van een succesvolle expeditie” in relatie tot het werk wat gedaan moet worden tijdens een re-integratie traject. De voorbeelden en ervaringen van Melvin spraken de aanwezige klanten bijzonder aan. De presentatie werd op uitstekende wijze ondersteund door foto- en videomateriaal. Melvin heeft het in zich om een zaal meer dan 1 ½ uur te boeien.

Dhr. Hans Stuurmanproduct management Humannet

Tijdens onze 2010-kick-off meeting liet Melvin Redeker op boeiende wijze zien hoe je doelen kunt bereiken en tot optimale resultaten kunt komen. Dat doet hij in een voor iedereen aansprekende presentatie over zijn expedities; prachtig geïllustreerd met foto’s en filmfragmenten.
Aan de hand van zijn ervaringen maakt Melvin heel herkenbaar de link met wat er binnen bedrijven (en vooral ook in projecten) mis kan gaan en op welke manier je dat in het vervolg kunt voorkomen. Hij wist daarbij specifieke thema’s en ontwikkelingen van ons bedrijf goed te integreren. Een zeer motiverend begin van het jaar!

Dhr. Wim HoekGeneral Sales Manager Bsn Medical

Hierbij stuur ik je alvast de enquêteresultaten van het seminar door met betrekking tot jouw inbreng in ons programma. Allemaal positief en erg tevreden. Dus bedankt daarvoor!
Sterke punten: Lezing Melvin Redeker m.n. erg inspirerend
Iets opgestoken? Ja, inhoud van presentatie Melvin Redeker

Uit tevredenheidsonderzoek zorgseminar

Het is een bijzonder goede dag geweest en jouw verhaal heeft daar zeker aan bijgedragen. Ik heb er later veel lovende reacties op gehoord.

Dhr J. SchrijversUniversitair Medisch Centrum Groningen

De focus op de teamspirit paste heel goed in het doel van ons evenement. Melvin gebruikte mooie metaforen voor het innovatieproces dat onze deelnemers ingingen. Of zoals een deelnemer verwoordde: Die bergbeklimmer is fantastisch!

Martine MaesProjectleider Kennisoverdracht, Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie

Bergbeklimmer, Melvin Redeker, illustreerde hoe hij de voorbereiding van zijn zwaarste beklimming aanpakte. Een bijna verticale klim in de Himalaya en dus redelijk waanzinnig. Na een eerdere gefaalde poging gebruikte hij deze keer een zeer rationele benadering. Een grondige analyse, simulaties maar ook de juiste mentale voorbereiding waren noodzakelijk. Dit alles zorgde ervoor dat zijn uitzinnig doel werd gehaald. Melvin maakte mooi de link tussen zijn prestatie en innovatieprojecten in bedrijven. Knap!

Citaat van: blog Mouse over creative bites