Melvin bij Een Vandaag en Tijd voor Max en in het AD

Avonturier en spreker Melvin Redeker bij EenVandaag

Avonturier en spreker Melvin Redeker bij EenVandaag

Melvin bij Een Vandaag

Ik werd, samen met mijn vrouw Fiona, gevraagd door SOS Dolfijn om mee te helpen bij de reddingsactie van de dolfijn met onze expeditieboot, die ik gebruik voor mijn zee expedities. Het werd een mooi staaltje teamwork tussen SOS Dolfijn, de hulpdiensten, het vrachtschip, de sluiswachters en ons om de dolfijn vanuit Amsterdam door de sluis terug te leiden naar zee. Fijn dat we onze bijdrage konden leveren aan deze geslaagde reddingsactie!

Dinsdag werd ik gevraagd voor een interview voor de actualiteitenrubriek van Een Vandaag. Zij maakten deze prachtige reportage over dolfijn Zafar, die inmiddels in de haven van IJmuiden was aanbeland.

Naar aanleiding van het interview in de IJmuidense haven publiceerde Een Vandaag een artikel over mijn bijdrage aan de reddingsactie op hun website: Melvin hielp Amsterdamse dolfijn Zafar te bevrijden, maar waarschuwt ook: ‘Ik zwem liever met orka’s dan met deze dolfijn.’ Het artikel is hier te lezen.

Melvin aan tafel bij Tijd voor Max

Samen met mijn vrouw Fiona mochten we ’s middags ons verhaal doen live aan tafel bij Tijd voor Max. Op bevrijdingsdag vroegen presentatoren Sybrand en Martine natuurlijk ook naar de ultieme vrijheid van een dolfijn. De uitzending is hier terug te kijken. Ons gesprek begint op 2 minuten en 40 seconden.

Interview in AD Utrecht: Melvin en Fiona uit Lopikerkapel redden dolfijn

Ook het Algemeen Dagblad schrijft over de reddingsactie. Het is hier online te lezen.