Eerste prijs bij British Wildlife Photograpy Awards

We zijn op dit moment op expeditie in Arctisch Noorwegen. In het fantastisch ruige winterlandschap zijn we op zoek naar orka’s en walvissen. Vanuit Londen bereikte mij mooi nieuws: mijn foto heeft de categorie dierenportretten gewonnen van de British Wildlife Photography Awards 2017. Ik voel me vereerd!

 

avonturier en spreker Melvin Redeker winnaar BWP Awards

 

Het portret maakte ik tijdens één van mijn Noordzee expedities. Op de loodrechte kliffen van het eiland Noss (Shetland eilanden, Schotland) die uit zee rijzen nestelen duizenden jan-van-genten. Deze foto is genomen vanuit een bijzondere invalshoek, namelijk recht van boven.

Goed gesprek

Voor het maken van deze foto kwam mijn achtergrond als bergbeklimmer goed van pas. Ik kon dicht naar de klifrand kruipen en recht over de rand mijn camera naar beneden richten. Recht onder mij zat een groepje jan-van-genten. Soms moet je gewoon een goed gesprek beginnen. Eentje keek recht omhoog, zijn ronde hoofd met die prachtige priemende blauwe ogen symmetrisch tegen zijn witte verenkleed. Regelmatig foerageren jan-van-genten die langs de Britse Noordzee kust nestelen ook voor de Nederlandse kust.

Op een andere Noordzee expeditie lukte het om foto’s te maken van bruinvissen onderwater. Uniek materiaal, want deze kleine walvis is schuw en er is nauwelijks onderwatermateriaal van deze dieren beschikbaar. De foto werd gewaardeerd als ‘highly recommended’.

Het AD publiceerde een artikel over de fotowedstrijd, lees het hier.

 

avonturier en spreker Melvin Redeker in het AD

Categorie: