RTV Utrecht bij gastles In de Noordzee

Vandaag was mijn vrouw Fiona namens onze stichting In de Noordzee te gast bij basisschool Het Vogelnest in Nieuwegein. Een verslaggever van RTV Utrecht keek mee met onze gastles over zwerfafval en plastic soep en maakte een mooi videoverslag. 

Het was een schoolgebouw met herinneringen voor Fiona, Het Vogelnest zit in het gebouw waar vroeger haar  basisschool zat!  In het verhaal nam ze de kinderen mee op avontuur de Noordzee op, waar ze ontmoetingen hadden met onder meer zeehonden, orka’s en dolfijnen. Via de voedselketen kwam ze bij het probleem van plastic soep en wat we daar zelf aan kunnen doen. De kinderen waren enthousiast en hadden na afloop veel mooie vragen. Na de les gingen de kinderen rond de school plastic en ander zwerfafval in de wijk op ruimen.

Spontane zwerfafvalexpeditie

De jongere groepen (groep 3 en 4) waren jaloers op de bovenbouwleerlingen en wilden ook zelf in actie komen. Het werd een spontane zwerfafvalexpeditie op het schoolplein! Ook de kleuterklassen leerden over zwerfafval en plastic soep tijdens een poppenkastvoorstelling met Prulletje Viespeuk in de hoofdrol.

 

Categorie: