Het Klokhuis maakt uitzending over mijn onderwater avonturen

📆 Vrijdag 16 februari, 18:40 uur
📺 Het Klokhuis, NPO 3

UPDATE: bekijk hier de uitzending terug https://hetklokhuis.nl/tv-uitzending/3748/Onderwaterfotograaf

Vorig jaar hebben mijn vrouw Fiona van Doorn en ik meegewerkt aan een aflevering van het kinderprogramma Het Klokhuis. Iedere uitzending heeft een thema, en deze aflevering is dat ‘de onderwaterfotograaf’. Voor de duidelijkheid: die onderwaterfotograaf, dat ben ik 🙂 . De uitzending is vorig jaar opgenomen in juli en september. Vrijdag 16 februari 2018 wordt het uitgezonden.

Pascal Tan is de presentator. Ik leg hem uit waarom we graag in de Noordzee duiken en hoe ik de eerste onderwaterfoto’s van orka’s in de Noordzee heb gemaakt. En voor de kids is het natuurlijk machtig mooi om te vertellen wat voor uitrusting ik daarbij heb gebruikt. Het Klokhuisteam ging ook mee het Grevelingenmeer op om een duik te maken. Het waaide windkracht vijf, de schuimkoppen stonden op de golven. Het Klokhuis  team werd echt op de proef gesteld tijdens de opnamen.

De aflevering is een mooie kans om aan kinderen (en meekijkende ouders) te laten zien hoe rijk het onderwaterleven is, ook dichtbij huis in het Grevelingenmeer. En waarom we zuiniger met onze zee om moeten gaan. Om dat kracht bij te zetten hebben Fiona (mijn vrouw) en ondergetekende de stichting In de Noordzee opgericht. Bij het oplossen van moderne problemen als klimaatverandering, plastic soup en de energietransitie speelt de Noordzee een belangrijke rol. De onderwaterwereld is aan ons oog onttrokken, we zien daardoor niet de impact van beslissingen die we op het land nemen.

De laatste jaren richt ik me met mijn expedities op de exploratie van de verborgen onderwaterwereld en onder het motto ‘een schone zee begint bij een schoon schoolplein’ verzorgt onze stichting In de Noordzee inspirerende gastlessen voor basisschoolleerlingen.

Spreker Melvin Redeker bij opnames Het Klokhuis Opnames met spreker Melvin Redeker voor het Klokhuis

Spreker Melvin Redeker bij opnames Het Klokhuis

Categorie: