Veiligheid en het scheurende doek van onze boot … en blub blub blub….

Veiligheid op zee en het scheurende doek van onze boot…

Denken dat je op alles voorbereid bent en dan gaat het toch mis…. Dat overkwam mij deze week tijdens de Expeditie Noordzee 2015. We hebben deze expeditie minutieus voorbereid. Je kan het niet zo gek bedenken of we hebben reserve materiaal, veiligheidsprocedures, extra gereedschap. Aan alles is gedacht. Tot het moment dat ik mijn boot te water laat en het geluid hoor van scheurend doek gevolgd door blub blub blub…..

When everything goes wrong, that’s when adventure starts” -Yvon Chouinard

We hebben alles gedaan wat binnen onze mogelijkheden ligt om ons voor te bereiden en materiaalpech op te vangen. En toch gebeurde er iets waar we niet op voorbereid waren… We laten de

Veiligheid en de scheur in onze boot

De scheur in onze boot.

boot te water. Een routineklus. We zijn altijd uiterst voorzichtig. Tijdens het traileren hoor ik het geluid van scheurend doek… Water in de boot …? Ongeloof… Met stomheid geslagen.

Wat ging er mis? Je kunt hier op allerlei manieren naar kijken. Is de gatenkaas theorie van toepassing? Hebben wij diverse kleine zaken over het hoofd gezien waardoor dit kon gebeuren? Het is nog te vers dus ik ga er nog een paar nachtjes over slapen. Feit is dat er alleen materiële schade is.  En dat kan gerepareerd worden. Toch mogen dit ongelukjes zich niet voordoen vind ik.

Lees hier het uitgebreide verslag op onze Expeditie Noordzee 2015 blog

 

Categorie: