Heb jij de moed om je droom te leven?

Go or No Go?
Kies je voor het avontuur of roest je liever weg?

Onderzoek onder honderd mensen die op hun sterfbed liggen wijst uit dat mensen zelden spijt hebben van de dingen die ze hebben gedaan. Ze hebben vooral spijt van de dingen die ze niet hebben gedaan. Spijt van de risico’s die ze nooit hebben genomen. Spijt van de dromen die ze nooit hebben nagejaagd. Spijt van de kansen die ze nooit hebben gepakt.

Waarom doen mensen dingen niet?

Avonturier en spreker Melvin Redeker geniet van het Noorderlicht

Tijdens de expeditie genieten van Noorderlicht

Angst en onzekerheid hebben meer dromen kapot gemaakt dan het maken van fouten of verkeerde keuzes. Laat jij je hierdoor weerhouden? Blijf je liever in je comfortzone? In de omgeving waar je je veilig waant? Waar je precies weet wat je verwachten kunt? Waar je geen risico loopt?

Go or No Go: heb jij de moed om je droom te leven?

Ik ben vanaf deze zomer twee maanden in op de grens van de Atlantische Oceaan en de Noordzee. Lang van huis. Onzekerheid. Ik verdien geen cent in die periode. Het kost geld. De kans dat de expeditie ‘faalt’ is altijd aanwezig.

Er zijn altijd redenen om niet op expeditie te gaan. Er zijn altijd redenen om iets niet te doen. Ik heb geleerd: kiezen vanuit kracht, dat is altijd de juiste keuze. Daarom geef ik altijd een Go!
Natuurlijk pas ik me aan. Ik doe andere dingen dan 10 jaar geleden. Mijn expedities zijn anders georganiseerd. Maar ik ga wel! In plaats van denken in beren, zoek ik naar de mogelijkheden.

Iedere dag sta je voor de keuze

Voor een vliegtuig is het gevaarlijk om te vliegen, maar op de grond blijven is nog gevaarlijker voor het vliegtuig. Daar begint het te roesten. Want het is gemaakt om te vliegen. Voor ons mensen is het niet anders. Blijf in beweging en daag jezelf uit. Ontwikkel jezelf door nieuwe avonturen aan te gaan.

Iedere dag staan we voor die keuze:

  • Kies jij voor het avontuur in de lucht? Of roest je liever weg op de grond?
  • Gebruik jij de handdoek om het zweet van je gezicht te wrijven? Of gooi je de handdoek in de ring?
  • Kies jij er voor je talenten te ontplooien? Of heb je liever spijt?

Maak er een mooie dag van!

Melvin

————-
Meer inspiratie:

Volg mijn laatste avonturen op https://www.facebook.com/MelvinRedekerExplore/

Klik hier om het interview met Melvin  te lezen in Columbus Travel magazine. 

Melvin Redeker avonturier en spreker Melvin Redeker noorderlicht arctisch noorwegen


Meer informatie?

Vind je dit een interessante blog of heeft het artikel jou geïnspireerd? Melvin geeft interactieve presentaties over samenwerkenvertrouwenveranderen en leiderschap. Deze sessies zijn bij uitstek geschikt voor jaar- of klantbijeenkomsten, congressen, interne meetings of strategische sessies. Heb je interesse in een inspirerende en interactieve lezing of workshop vraag dan om meer informatie via het aanvraagformulier of mail melvin@inspiratiespreker.nl