• Expedities op de grens van de natuur - de testcase voor leiderschap

  Klein ego
  Dienstbaar
  Integer
  Zoekt verbinding
  Leider is eigenaar van alle fouten

Spreker leiderschap

De inspirerende leider maakt het verschil

Echte leiders leven voort in de hoofden en harten van mensen. De moderne leider is betrokken en dienstbaar en wil resultaten boeken met respect, gevoel en een klein ego. Hoe word je een inspirerende leider? Hoe win je het vertrouwen?

Leiderschap tijdens transitie en disruptie

We leven in een wereld die een nieuw tijdperk aan het intreden is. Machtsverhoudingen veranderen. Disruptie, nieuwe technologie en klimaatproblematiek zet bestaande business modellen en industrieën onder druk. Niemand weet precies hoe de toekomst eruit ziet.
Dit brengt voor velen grote onzekerheid met zich mee. Dan maar terugvallen op zekerheden die in het verleden zijn opgebouwd? Als inspirerende leider kun je hier juist het verschil maken.

Spreker over modern leiderschap

Het is niet makkelijk om een inspirerend leider te zijn. Want de organisatie draait niet om jou, maar om jouw mensen. Jij stelt je kwetsbaar op, geeft richting, plaatst de stip aan de horizon. Deze tijd vraagt om leiders met visie. Je weet de kennis die in jouw organisatie aanwezig is maximaal te benutten en je creëert draagvlak.  Een leider met draagvlak ondervindt veel minder weerstand in de transitie.

In deze interactieve presentatie ontleden we welke factoren jouw leiderschap versterken, niet jouw ego. Mensen willen niet nog meer complexiteit, maar juist verbinding. Ben jij een leider die zijn verantwoordelijkheden afschuift of toon je eigenaarschap? Welke vragen stel je om mensen te verbinden? Welke valkuilen kun je maar beter vermijden?  We gaan kijken waar de verantwoordelijkheden liggen en tot hoever die reiken. Waardengestuurd leiderschap.  Toets je beslissingen die je neemt aan jouw kernwaarden?

Spreker leiderschap – inspirerende presentatie

De presentatie bestaat uit mijn bevlogen verhaal en situaties die zich voordoen tijdens expedities in de Himalaya en de onderwaterwereld van de diepe zee. Expedities die zich afspelen op de grens van de natuur zijn de testcase voor leiderschap. Ik presenteer interactief en leg de aanwezigen dilemma’s voor. Mijn presentatie wordt ondersteund door adembenemend (en bekroond) foto- en videomateriaal.

Spreker leiderschap die maatwerk levert. Voorbeelden van onderwerpen: 

 • Als leider wil je betrouwbaar zijn. Maar word je vertrouwd? Over het managen van vertrouwen
 • Beslissingen nemen onder moeilijke omstandigheden
 • Integriteit
 • Hoe groot is jouw leiders-ego?
 • Ben jij eigenaar van alle fouten die in de organisatie worden gemaakt?
 • Waardengestuurd leiderschap
 • Wat maakt iemand ongeschikt als leider?
 • Hoe neem je medewerkers mee in veranderingsprocessen?
 • Hoe goed ben je zelf in het omarmen van verandering?
 • De empathische leider: de kracht van dankjewel

Lees mijn blog: de moderne expeditieleider

Avonturier en spreker Melvin Redeker portret

Mijn doel:  Leiders anders naar de wereld laten kijken en helpen het beste uit zichzelf en hun mensen te halen.

Neem vrijblijvend contact op

Beschrijf kort de bijeenkomst. Indien bekend, vermeld de datum en de locatie, het aantal aanwezigen en de naam van je onderneming/organisatie. Bedankt!

e-mail: melvin@inspiratiespreker.nl
t: 0031 6 22027021

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Pin It on Pinterest