• Bergbeklimmen is net ondernemen. De minst begaande route leidt vaak naar het grootste succes

  – Melvin Redeker –

  Ondernemen is net bergbeklimmen. De minst begaande routes leiden vaak tot het grootste succes. #Pionieren #innoveren

Spreker ondernemerschap

Inspirerende en interactieve presentatie voor ondernemers en business clubs

Het opzetten, voorbereiden en uitvoeren van mijn expedities heeft veel raakvlakken met de uitdagingen waar hedendaagse ondernemers en managers voor staan. Continu inspelen op veranderingen  Je moet jezelf als ondernemer snel blijven ontwikkelen om de veranderingen voor te blijven. Om het onbenutte potentieel in mensen en teams maximaal te benutten. Dat koppel je aan een grote veerkracht, wat trainbaar is. Falen is geen vies woord meer. Zonder mislukking is er geen vooruitgang en geen topsucces.

Himalaya expedities draait wat mij betreft om pionieren. Het beklimmen van nieuwe routes die zelden of nooit door een mens zijn bedwongen. Daarom gaan mijn expedities naar de steilste bergen van de Himalaya. Dit is mogelijk door moderne inzichten over trainen en de belastbaarheid van het menselijk lichaam. En nieuwe lichte innovatieve materialen. Er is geen militaristische beslissingsstructuur meer, bij ons is er sprake van een dynamisch situationeel leiderschap. Verticaal klimmen betekent ook een andere kijk op teams. Je bent altijd met elkaar verbonden door het touw. Het hele team komt op de top, of niemand. Kernwoorden bij dit soort expedities zijn: exploreren en pionieren. Durven te falen. Innoveren, optimaal samenwerken om succesvol de top te bereiken.

Interactieve spreker over ondernemen

Mijn verhaal is interactief en ik leg je dilemma’s voor over verschillende zaken rond ondernemen. Ik laat je meedenken en meebeslissen. Spectaculair foto- en videomateriaal ondersteunt mijn verhaal. Mijn achtergrond als bedrijfseconoom helpt me de vertaalslag te maken naar thema’s die voor jouw ondernemers en branche belangrijk zijn. Met ruim 20 jaar ervaring met grensverleggende expedities en tien jaar ervaring op het podium als spreker weet ik iedere bijeenkomst voor ondernemers tot een succes te maken.

Voorbeelden van onderwerpen:

 • tunnelvisie en navelstaren
 • omgaan met veranderingen
 • jij wilt als ondernemer snel vooruit maar je medewerkers kunnen het niet bijbenen? Hoe neem je jouw mensen mee in veranderingsprocessen?
 • de expeditie organisatie als basis om te innoveren en te experimenteren
 • peak performance: hoe haal je het beste uit jezelf en je medewerkers?
 • hoe train je veerkracht en buig je tegenslagen om in een kans?
 • het succesvol managen van vertrouwen
 • modern leiderschap en leiding geven aan teams
 • duurzaamheid & MVO
 • commitment
 • ik, als ondernemer, maak het verschil

Avonturier en spreker Melvin Redeker portret

Mijn doel:  ondernemers anders naar de wereld laten kijken en helpen het beste uit zichzelf en hun onderneming te halen.

Het verhaal van Redeker zorgde ervoor dat er nog lang werd nagepraat door FBC leden. Zo ook door Fred Rutjens van Werk en Vakmanschap en William Zonneveld van Wil-Am betimmeringen. ‘Het verhaal is op zichzelf al enorm indrukwekkend en de link naar het bedrijfsleven maakte het extra interessant. Ik denk dat je heel veel zaken die besproken zijn kan projecteren op je eigen onderneming, zegt Zonneveld. Rutjens: dit soort presentaties geven een extra dimensie aan de Feyenoord Business Club.

Feyenoord Business Club

Op het inspiratiecongres Nieuwe Producten Bedenken was Melvin een zeer inspirerende openingsspreker. Door de prachtige foto’s, adembenemende filmpjes en een nuchter verhaal voelde iedereen zich onderdeel van zijn avontuurlijke expeditie. De parallellen tussen bergbeklimmen en een innovatieproject kwamen duidelijk naar voren. De bescheiden Melvin is een absolute aanrader.

Gijs van Wulfen. 
Grondlegger van de VOORT innovatiemethode . Auteur van het innovatieboek Creating Innovative Products and Services

Neem vrijblijvend contact op

Indien bekend, vermeld de datum, locatie, het aantal aanwezigen en de naam van je onderneming/ business club. Bedankt!

e-mail: melvin@inspiratiespreker.nl
t: 0031 6 22027021

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Pin It on Pinterest