Passie en de vrijheid om jezelf te kunnen zijn

Passie daar moet je aan blijven werken. 

Interview met spreker en avonturier Melvin Redeker

Interview: is passie vanzelfsprekend?

  • dromen
  • passie
  • begrijpen
  • binden
  • bereiken

Melvin heeft de meest onvoorstelbare tochten afgelegd, waar hij vaak in onverwachte situaties terecht kwam. Melvin is ooit flink ten val gekomen. “Als je valt dan is dat een teken dat er iets fout is gegaan. Je zult moeten veranderen als je wilt dat het niet nog eens gebeurd. Het begin van veranderen is altijd het kijken naar jezelf. Na een tocht die verkeerd afliep heb ik ook de tijd genomen om de situatie te evalueren met mijn team. De inzichten die je daar aan overhoudt helpen je weer vooruit. Dit terug kunnen kijken en durven veranderen maken je niet alleen tot expert, ze vormen je ook tot leider.”

“Energieke leiders zijn degenen die de grootste veranderkracht bezitten”

Cartoon avonturier en spreker Melvin Redeker "samen naar de top"

Passie lijkt het geheime ingrediënt voor een goede klim. Passie is niet alleen in de bergen het toverwoord, je hoort het binnen huidige generaties ook steeds meer terug binnen organisaties. Als er passie is, dan komt het wel goed zo lijkt het credo te zijn. Maar passie is volgens mij niet iets vanzelfsprekends. Als je terugkijkt op je leven, is passie dan een constante factor?”

Passie, dat moet je blijven ontwikkelen

“Volgens mij kan die ontwikkeling binnen organisaties heel goed plaatshebben door te leren van jongere generaties.”
Maar wat is passie dan precies voor Redeker zelf?

Hoeveel heb je er voor over om je doel te bereiken? Wat wil je opofferen? Wat is je commitment?

” Mensen willen van alles, maar zijn ze bereid om iets op te offeren?  Mensen met passie weten dat voor iedere geluk, iedere droom, iedere ambitie een opoffering nodig is. Passie is commitment. Hoe meer je bereid bent op te offeren om je doel of je droom te verwezenlijken, des te meer passie heb je. Je wilt een topbaan of op expeditie? Een gelukkig huwelijk? Zelfs een gelukkig leven komt je niet aangewaaid. Wat ben je bereid op te offeren om je droom, je topbaan, je expeditie of je geluk te realiseren? Wat is je commitment? Dat is passie. Durf te kiezen. Dan is alles mogelijk.”
Melvin Redeker spreker foto kracht generatie z

Lees het volledige interview met Melvin, ga naar pagina 26 

Categorie: