Presentaties op main stage Duikvaker

Duiken met orka’s: van de Noordzee tot Arctisch Noorwegen

Op zaterdag 3 en zondag 4 februari geef ik twee presentaties tijdens de Duikvaker, de duikbeurs in Houten. Ik neem je mee op mijn zoektocht naar orka’s in de Noordzee en Arctisch Noorwegen en laat je zien hoe ik een bijdrage lever aan wetenschappelijk onderzoek naar deze orka populaties.

Onderweg worden we verrast door een stukje ongerepte Noordzeebodem, waar het krioelt van het leven. Op 400 kilometer boven de poolcirkel zet ik mijn zoektocht door, honderen orka’s jagen hier op haring met hongerige bultruggen in hun kielzog.

Oog in oog

Oog in oog met orka’s en duikend in het glasheldere en o zo koude Noorse water lopen de rillingen over mijn lijf. Het zijn niet alleen de temperaturen dik onder nul, maar ook de adembenemende overweldigende landschappen en natuurlijke deze machtige roofdieren. Maar ook enkele andere bevindingen geven mij kippenvel. Deze wil ik graag met de community van duikers, snorkelaars en zeeliefhebbers delen. Want wij kunnen het verschil maken voor het behoud en de bescherming van de onderwaterwereld in onze oceanen en de Noordzee.

Ik zie je graag op de Duikvaker! Rond de lezingen zal ik de hele dag aanwezig zijn op de stand van de Scuba Academie. We zijn te vinden op standnummer 148. Loop gezellig even langs!

Categorie: