De kracht van het compliment

De kracht van dankjewel!

Iedereen kan het. Het is krachtig. Het kost geen geld. Je kunt er nooit de mist mee in gaan. Succes gegarandeerd. Het draagt bij aan de motivatie van werknemers, het helpt ook om medewerkers aan je te binden. En toch wordt het (te) weinig toegepast binnen organisaties.

Ik ontving een kort bedankbriefje van een opdrachtgever. Daarnaast vond ik een mooie fles wijn in het bijgevoegde pakketje. Het briefje zorgde voor een smile van oor tot oor. De kracht van “dankjewel”. In drie zinnen word ik drie keer bedankt. Belonen in woorden is zeer effectief en krachtig.

Spreker Melvin Redeker - kracht van het complimentHoe kan een bedankje in woorden eruit zien?

  • “Dankjewel!”
  • “Bedankt!”
  • “Dit is mede te danken aan jouw inzet.”
  • “Goed gedaan!”
  • “Geweldig, wat ben je goed!”
  • “Je hebt me enorm geholpen.”
  • “Je hebt vandaag weer goed werk geleverd.”
  • “Ik waardeer je enorm”
  • …. (verzin je eigen variant)

Heb jij moeite om personeel aan je te binden?

Flexibele werkplekken, tijdelijke contracten. Er zijn vele redenen te verzinnen waarom medewerkers zich steeds minder bij hun werk en hun werkgever betrokken voelen. Daar zijn natuurlijk oplossingen voor te verzinnen zoals ontplooiingsmogelijkheden, een open bedrijfscultuur, werken in een hecht team, het geven van verantwoordelijkheid en een goed salaris.

Emotionele wezens

Jouw medewerkers en collega’s zijn emotionele mensen. Ze willen ook op emotioneel niveau gevoed worden. Hier is het compliment een zeer krachtig middel. Toon je betrokkenheid en spreek je waardering uit. Maar alleen als je het meent.

Organisatie in zwaar weer?

Ligt de nadruk op slechtere resultaten, knijpen, bezuinigen en reorganiseren? Meer doen met minder? Probeer de focus te verleggen van het negatieve naar de dingen die wel goed gaan en naar de mensen die zich inzetten voor jouw organisatie.

Wanneer gaf je voor het laatst een compliment?

Je hoeft geen brief te sturen om je blijk van waardering over te brengen. Pak de telefoon, geef een schouderklopje, stuur een e-mail, sms of geef een ferme handdruk. Zeg het in je eigen woorden (“Goed gedaan, top!”) Er zijn honderden manieren om het over te brengen.

“Dankjewel” 

De ontvanger zal het altijd waarderen.
Daarom beëindig ik de blog met een een kleine opdrachtGeef vandaag een compliment. Hoe je dat doet maakt niet uit. Zolang de ontvanger, je collega, werknemer of leidinggevende, duidelijk weet: ik word gewaardeerd. Geef iemand dat verdiende schouderklopje en zeg het: “Dankjewel, top gedaan”. “Ik waardeer je.” “Het was een succes en dit was mede te danken aan jouw inzet

Melvin Redeker


Meer informatie?

Vind je dit een interessante blog of heeft het artikel jou geïnspireerd? Melvin geeft interactieve presentaties over samenwerkenvertrouwenveranderen en leiderschap. Deze sessies zijn bij uitstek geschikt voor jaar- of klantbijeenkomsten, congressen, interne meetings of strategische sessies. Heb je interesse in een inspirerende en interactieve lezing of workshop vraag dan om meer informatie via het aanvraagformulier of mail melvin@inspiratiespreker.nl


Categorie: