Succes: omarm tegenslag en kom er sterker uit

Gebruik tegenslag om het beste in jezelf naar boven te brengen

Is er iets in je leven waar je keihard voor hebt gewerkt, waar je alles voor hebt gegeven, zonder dat de top werd beklommen? Greep je net naast die droombaan? Het Lukte je niet om je onderneming zonder kleerscheuren door de crisis te loodsen? Weer een reorganisatie en je baan staat op de tocht? Omarm tegenslagen, dit is het begin van een nieuw succes.

 

Reach for the moon, if you miss you will land among the stars
– Les Brown –

In onze maatschappij worden mislukkingen en tegenslagen niet op waarde geschat

Succes is de maat waar we alles aan afmeten. Mensen en organisaties zijn zo bang ‘te mislukken’ dat ze zich krampachtig inspannen om tegenslagen te voorkomen. Het gevolg… mensen gaan voor veilig en het resultaat is een ratjetoe aan middelmaat. Wat onze maatschappij en jouw organisatie nodig heeft zijn mensen die wel met hun hoofd boven het maaiveld durven uit te steken. Mensen die bereid zijn te leren van hun fouten, en die van anderen. Wat heb je geleerd van het faillissement, het geflopte project, de reorganisatie, ziekte, de verkeerde baan.. ?

Gebruik tegenslag en krijg meer voldoening en succes

Onze eerste ‘mislukte’ expeditie naar Thalay Sagar was een groot leermoment van 2 maanden lang. Edison had 1000 pogingen nodig om een werkend prototype te maken van een gloeilamp. Je hebt tegenslag nodig in alle aspecten van je leven om het beste in jezelf naar boven te brengen. Hoe harder bevochten het succes, des te groter de voldoening. Situaties waar je wordt gedwongen diep naar binnen te kijken, waar je je fouten onder ogen durft te zien, daar leer je van. Als je wilt knokken met alles wat je in je hebt. Als je de bereidheid hebt om ‘alles’ ondergeschikt te maken aan het bereiken van jouw top. Hoe zou succes dan voelen? Nog Beter?

Omarm tegenslag, kom er sterker uit

Hoe kun je tegenslag gebruiken om er sterker uit te komen? In mijn presentaties gebruik ik dit thema om mensen uit hun comfort zone te laten denken. Je baan verliezen? Tegenvallende omzetcijfers? Wat op het eerste gezicht een tegenslag lijkt, kan het begin zijn van een nieuw succes. Dat beslis je zelf.


Meer informatie?

Vind je dit een interessante blog of heeft het artikel jou geïnspireerd? Melvin geeft interactieve presentaties over samenwerkenvertrouwenveranderen en leiderschap. Deze sessies zijn bij uitstek geschikt voor jaar- of klantbijeenkomsten, congressen, interne meetings of strategische sessies. Heb je interesse in een inspirerende lezing of workshop, neem contact op via het aanvraagformulier of mail melvin@inspiratiespreker.nl


Categorie: