Vind je het moeilijk om je dromen te verwezenlijken? Hier 8 vuistregels die je helpen het maximale uit jezelf te halen

Wat is succes?

Wanneer vind jij jezelf succesvol en wanneer ben je gelukkig? Voor ons is succes het realiseren van je dromen. Hieronder vind je acht belangrijke factoren die je helpen het maximale uit jezelf te halen en je dromen te verwezenlijken.

 

Als je niet doet wat je echt wilt, als je je passie niet volgt, haal je nooit het maximale uit jezelf

 

1) Maak fouten en leer ervan

Expedities mislukken, projecten lopen niet zoals ze moeten lopen, bedrijven gaan failliet. Soms is je baan geen succes. Het maken van fouten hoort erbij. Koester peak performance - Het beste uit jezelf halen en je dromen verwezenlijkenje mislukkingen en leer er van! Dat leerproces maakt je sterker en is essentieel voor je persoonlijke ontwikkeling.

2) Werk vanuit je idealen, dromen en vraag je af wat je de wereld kan geven

Welke verandering wil je bewerkstelligen. Hoe wil je de wereld of jouw organisatie verbeteren? Als je vanuit je idealen werkt blijf je intrinsiek gemotiveerd.

3) Commitment. Welke offers ben jij bereid te maken?

Hoeveel doorzettingsvermogen heb je om tegenslagen te overwinnen tot je het succes afdwingt? Bergbeklimmen is een sport die alles van je vraagt. Zonder commitment is er altijd een reden om terug te keren naar het dal. Zakelijk succes is niet anders. Aan ieder succes gaan offers vooraf.

4) Waar wil je over  5, 10, 20 jaar staan? Zet een stip op de horizon in de toekomst en navigeer terug

Het maken van een plan is essentieel. Mensen die weten wat ze willen bereiken hebben een grotere kans op succes. Wie een plan maakt en dit op papier uitwerkt, het regelmatig evalueert, heeft de grootste kans op succes.

5) Erken je angsten en laat ze los. Wat houd je tegen om je dromen te verwezenlijken?

Wat houdt je tegen om te kiezen voor geluk? Vaak is dit angst. De angst om opgebouwde zekerheden kwijt te raken. De angst voor het onbekende. Hoe herken je dit patroon bij jezelf? Vraag je dan eens af: wat houdt je tegen? Waar ben je bang voor?  Loslaten is de kunst om ballast achter je te laten.

 

Ga je voor het gemak of ga je voor de droom of carrière die je echt wilt?
 

 

6) Stel je prioriteiten en volg je eigen plan

In de hectiek van dag is het niet altijd makkelijk om je plan te volgen. Wees flexibel met je plan maar niet met je doelen. Stel daarom je prioriteiten die realistisch en tastbaar zijn. Doe het op jouw manier, authentiek, en plaats je eigen stempel.

7) Stap regelmatig uit je comfortzone

Als je altijd binnen je comfortzone blijft, word je nooit verrast en gaat je persoonlijke groei en ontwikkeling langzamer. Wie risico durft te nemen leert snel en creëert mogelijkheden.

8) Werk samen

Als jij anderen helpt zullen zij ook klaar staan voor jou. Probeer het niet allemaal alleen te doen. Stel een goed team samen met mensen die je vertrouwt en wie je om raad kunt vragen. Zakelijk of persoonlijk, een mentor is onontbeerlijk. Zoek iemand als klankbord. Waar je terecht kunt voor feedback en die je de waarheid zegt, pijnlijk of niet.

William van Meegdenburg en Melvin Redeker   Melvin Redeker en William van Meegdenburg

William en Melvin combineren hun ervaring en kennis. Ze geven in de verbeterprogramma’s voor managers, teams en organisaties. Wij helpen je om je maximale potentieel te bereiken.

Aanbevolen literatuur:
– Charles E. Smith The Merlin Factor. Keys to the corporate Kingdom
– Terry Orlick In pursuit of excellence. How to win in sport and life through mental training

Categorie: