Expeditie Noordzee 2015

Van het hooggebergte naar de diepe zee

Ik ben op expeditie. Naast het hooggebergte ben ik de laatste jaren steeds meer gefascineerd geraakt door de onderwaterwereld. Van de hoogste toppen naar de diepe zee. Dichtbij huis blijkt een prachtige ruige wildernis te liggen die nog maar weinig wordt onderzocht. Hier een korte video van onze duik in een zeegrot, augustus 2015.

Het basiskamp ligt op de Schotse Shetland eilanden in de noordelijke Noordzee. Via de visserij in dit gebied heeft Nederland hier al honderden jaren grote invloed. Tijdens deze expeditie gaan we op zoek naar orka’s in de Noordelijke Noordzee. Orka’s blijven op volle zee en komen nauwelijks aan de kust. Alleen vissers op werkende vissersboten zien ze.

Daarnaast zullen we de onderwaterwereld exploreren. We leggen onze boot voor anker in ontoegankelijke gebieden waar grotten wachten om ontdekt te worden, waar losstaande rotstorens uit de onstuimige zee priemen en waar we rijk onderwaterleven verwachten. De Noordelijke Noordzee is een gebied waar nog veel valt te ontdekken.

Ik ben gewoon bereikbaar per e-mail en te boeken voor presentaties.

Lees de laatste expeditie verslagen. Bekijk de video’s http://www.indenoordzee.nl/expeditie-noordzee-2015/